четвртак, 10. мај 2012.

Šlag torta sa jagodama

Ova poslastica je veoma jednostavna za pravljenje ali je vrlo ukusna i sigurno će se svima dopasti. Umesto jagoda možete kostiti bilo koje drugo sezonsko voće. Ova količina je dovoljna za otprilike 15 osoba.

Sastojci

1kg "C" šlag krema
300g Plazma keksa
500g svežih jagoda
oko 500ml kisele vode (zavisi od šlaga)

Priprema

Umutiti šlag sa kiselom vodom, da bude čvršći i podeliti ga na tri dela. U prvi deo staviti mlevenu Plazmu, u drugi deo iseckane jagode, a treći ostaviti takav kakav jeste. Tim istim redom i filovati tortu.

Dekoracija

Dekoraciju od čokolade pravim tako što čokoladu za kuvanje istopim sa malo margarina, stavim u fišek od pek papira ili kesu za šlag i polako iscrtavam oblik koji želim da dobijem po papiru za pečenje. Ostavim da se ohladi i polako odvajam od papira kako se ne bi izlomilo.


Saveti

U slučaju da šlag nije dovoljno sladak, u toku mućena dodavati postepeno šećer u prahu, po ukusu. Tortu dobro rashladiti pre služenja.

Prijatno!

2 коментара: