Čokoladna fantazija
Sastojci:
200 g kokosovog brašna
250 g čokolade za kuvanje
250 g putera
250 g šećera
6 jaja
1/2 kašičice sode bikarbone
30 g kakaoa
Krem:
0,5 l mleka
3 pudinga od čokolade
3 kašike neskvika
9 kašika šećera
150 g margarina
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora:
Čokoladu staviti da se istopi na laganoj vatri. U multipraktik samleti kokos što sitnije. Dobro umutite omekšali puter sa šećerom, zatim dodajte jaja, dobro umutite pa na kraju dodajte kakao i sodu bikarbonu. Sjedinite ovu masu sa kokosom i čokoladom.
Sipajte u pleh pa pecite na 180 stepeni 20 do 30 minuta.
Krem:
0,4l mleka staviti da provri. Puding razmutiti sa šećerom, mlekom koje smo sklonili(0,1 l) i neskvikom.Kada mleko provri, skuvati puding, a kada se ohladi dodati umućen margarin i ruma po ukusu.
Glazuru pripremite tako što na pari istopite čokoladu sa slatkom pavlakom. Vrelu glazuru prelijte preko već ohlađenog kolača.
Kolač ostavite da se ohladi pa onda poslužite.
Uistinu čokoladna fantazija
ОдговориИзбриши