Kore:
6 belanaca, 350 g šecera, jedna kašika limunovog soka. Umutiti belanca pa postepeno u toku mućenja dodavati kašiku po kašiku šecer. Kada se umuti dodati kašiku limunovog soka da pena ne bi spala, sipati u pleh obložen pek papirom i sušiti kore na 125 stepeni oko 2h.
Fil :
6 belanaca, 350 g šecera, jedna kašika limunovog soka. Umutiti belanca pa postepeno u toku mućenja dodavati kašiku po kašiku šecer. Kada se umuti dodati kašiku limunovog soka da pena ne bi spala, sipati u pleh obložen pek papirom i sušiti kore na 125 stepeni oko 2h.
Fil :
1,2 l mleka staviti da provri, u plastičnoj posudi umutiti 12 žumanaca sa 16 kašika šećera , 5 pudinga od vanile (Aleva) i 0,1 dl hladnog mleka. Ukuvati puding i ostaviti da se hladi uz povremeno mešanje. Kada se fil potpuno ohladi dodati mu jedan umućen margarin i dobro izmiksirati.
Podeliti fil na dva dela. U jedan deo staviti seckane orahe, seckanu čokoladu i malo mlevene plazme, a drugi fil ostaviti kakav jeste.
Redjati:
Kora- pola fila od vanile-bananice-druga polovina fila od vanile- kora-fil sa seckanim orasima i čokoladom-šlag.
Prijatno! :o)
Podeliti fil na dva dela. U jedan deo staviti seckane orahe, seckanu čokoladu i malo mlevene plazme, a drugi fil ostaviti kakav jeste.
Redjati:
Kora- pola fila od vanile-bananice-druga polovina fila od vanile- kora-fil sa seckanim orasima i čokoladom-šlag.
Prijatno! :o)
Odlična dekoracija!
ОдговориИзбришиodličan recept i prelepo ukrašena torta :D
ОдговориИзбриши