четвртак, 19. децембар 2013.
Čoko oranž cupcake
Čoko oranž cupcake
110g margarina, sobne temperature
110g šećera
110g brašna
20g kakao-a
2 jaja
narendana korica jedne cele narandže
1/2 praška za pecivo
Umutiti kakao sa malo tople vode te ga dodati margarinu i dobro mikserom mutiti.
Potom dodati dva jaja i šećer,kada je dobro umućeno dodati brašno, prašak za pecivo i
narandžinu koricu. Sipati u korpice i peći na 180 stepeni.
Prijatno! :o)
петак, 7. децембар 2012.
Sladoled torta
Sladoled torta
Kore:
10 belanaca
10 kašika šećera
10 ravnih kašika brašna
jedan prašak za pecivo
Umutiti belanca u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer,uz neprestano mućenje mikserom.Kada se šećer istopi prestati sa mućenjem, dodati brašno i prašak za pecivo pa polako promešati varjačom, da sneg od belanaca ne spadne.Peći dve kore, na 190 stepeni, desetak minuta.
Ispečene kore se prelivaju sa 2 dl zasladjenog mleka.
Fil:
2 pudinga od vanile
2 pudinga od čokolade
4 dl + 4 dl vode
7 + 7 kašika šećera
3 dl vode staviti da provri, a 2 pudinga od vanile pomešati sa 7 kašika šećera i 1dl vode.Kada voda provri skuvati puding. On treba da bude čvrst kada se skuva.
Isto tako skuvati i puding od šokolade.
Ostaviti ih da se ohlade.
10 žumanaca dobro utući sa 200 g šećera u prahu, a posebno izmiksirati 400 g margarina.Kada je gotovo, margarin i žumanca sjediniti i podeliti masu na dva dela. U jedan deo dodati puding od vanile, a u drugi puding od čokolade i dobro izmiksirati.
Tortu filovati kao na slici,premazati je šlagom, dobro rashladiti i služiti.
Napomena:
* Puding se moze kuvati i u mleku, ali po pravom receptu se kuva na vodi.
* Žumanca se mogu umutiti sa šećerom i skuvati na pari ukoliko mislite da jaja nisu sveža.
Prijatno!!! :o)
10 ravnih kašika brašna
jedan prašak za pecivo
Umutiti belanca u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer,uz neprestano mućenje mikserom.Kada se šećer istopi prestati sa mućenjem, dodati brašno i prašak za pecivo pa polako promešati varjačom, da sneg od belanaca ne spadne.Peći dve kore, na 190 stepeni, desetak minuta.
Ispečene kore se prelivaju sa 2 dl zasladjenog mleka.
Fil:
2 pudinga od vanile
2 pudinga od čokolade
4 dl + 4 dl vode
7 + 7 kašika šećera
3 dl vode staviti da provri, a 2 pudinga od vanile pomešati sa 7 kašika šećera i 1dl vode.Kada voda provri skuvati puding. On treba da bude čvrst kada se skuva.
Isto tako skuvati i puding od šokolade.
Ostaviti ih da se ohlade.
10 žumanaca dobro utući sa 200 g šećera u prahu, a posebno izmiksirati 400 g margarina.Kada je gotovo, margarin i žumanca sjediniti i podeliti masu na dva dela. U jedan deo dodati puding od vanile, a u drugi puding od čokolade i dobro izmiksirati.
Tortu filovati kao na slici,premazati je šlagom, dobro rashladiti i služiti.
Napomena:
* Puding se moze kuvati i u mleku, ali po pravom receptu se kuva na vodi.
* Žumanca se mogu umutiti sa šećerom i skuvati na pari ukoliko mislite da jaja nisu sveža.
Prijatno!!! :o)
недеља, 25. новембар 2012.
Jaffa kolač
Jaffa kolač , omiljen u našoj porodici =)
Biskvit (za 2 komada):
6jaja, 24 kašika šećera, 24 kašika ulja , 24 kašika mleka, 24 kašika brašna , 2 praška za pecivo.
Fil:
2 dl vode, 300 g šecera , 2 veće smrznute narandže , 3-4 kašike džema od kajsija ili narandži (za premazivanje kore).
Glazura: 150 g čokolade, 3 kašike ulja.
Biskvit:
Glazura: 150 g čokolade, 3 kašike ulja.
Biskvit:
Penasto umutite 3 jaja, dodajte 12 kašika šecera, mutite dok se sve ne otopi. Postepeno dodavati ostale sastojke, 12 kašika ulja, 12 kašika mleka, lagano muteći mikserom, na kraju 12 kašika brašna i 1 prašak za pecivo.
Masu sipajte u manji pleh velčine 30×20, oblozen pek papirom i peći na 200 C.oko 20 min.
Biskvit probajte čačkalicom da li je pčen, i treba da bude braonkast.
Na takav način ispecite još jedan biskvit i izdrobiti ga.
Ohladite, pa jedan biskvit namazite sa džemom u tankom sloju.
Fil:
Smrznute naranžze izrendajte na sitno.
Šećer i vodu prokuvajte, prelijte vrelo po izdrobljenoj kori i smr.narandzi.
Sve dobro izmešajte kašikom, a zatim mikserom.
Masu stavite na ohladjen biskvit, sve lepo poravnajte, ohladite 1h.
Čokoladu otopite sa uljem i prelijte po kolacu.
Vratite u frižider još 2h.
Prijatno!!! :o)
недеља, 16. септембар 2012.
Torta sa bananicama
Kore:
6 belanaca, 350 g šecera, jedna kašika limunovog soka. Umutiti belanca pa postepeno u toku mućenja dodavati kašiku po kašiku šecer. Kada se umuti dodati kašiku limunovog soka da pena ne bi spala, sipati u pleh obložen pek papirom i sušiti kore na 125 stepeni oko 2h.
Fil :
6 belanaca, 350 g šecera, jedna kašika limunovog soka. Umutiti belanca pa postepeno u toku mućenja dodavati kašiku po kašiku šecer. Kada se umuti dodati kašiku limunovog soka da pena ne bi spala, sipati u pleh obložen pek papirom i sušiti kore na 125 stepeni oko 2h.
Fil :
1,2 l mleka staviti da provri, u plastičnoj posudi umutiti 12 žumanaca sa 16 kašika šećera , 5 pudinga od vanile (Aleva) i 0,1 dl hladnog mleka. Ukuvati puding i ostaviti da se hladi uz povremeno mešanje. Kada se fil potpuno ohladi dodati mu jedan umućen margarin i dobro izmiksirati.
Podeliti fil na dva dela. U jedan deo staviti seckane orahe, seckanu čokoladu i malo mlevene plazme, a drugi fil ostaviti kakav jeste.
Redjati:
Kora- pola fila od vanile-bananice-druga polovina fila od vanile- kora-fil sa seckanim orasima i čokoladom-šlag.
Prijatno! :o)
Podeliti fil na dva dela. U jedan deo staviti seckane orahe, seckanu čokoladu i malo mlevene plazme, a drugi fil ostaviti kakav jeste.
Redjati:
Kora- pola fila od vanile-bananice-druga polovina fila od vanile- kora-fil sa seckanim orasima i čokoladom-šlag.
Prijatno! :o)
уторак, 14. август 2012.
Torta od malina i plazma keksa
Torta sa malinama i plazmom
Kore:
4 belanca
4 kašike šećera
2 ravne kašike brašna
pola praška za pecivo
3 dl vrelog mleka za prelivanje kora
Belanca umutiti u čvrst šne i dodati jednu po jednu kašiku šećera uz neprestano mućenje mikserom.Kada se umuti dodati dve kašike brašna i pola peci praha pa polako promešati varjačom. Peci takve dve kore na temperaturi od 190 stepeni nekih 10 do 15 minuta. Kada su kore gotove preliti ih mlekom.
Fil od plazma keksa
300 g plazma keksa
150 g margarina
oko 3 dl soka ili mleka
100 g sitnog šećera
U keks sipati sok ili mleko, margarin i šećer umutiti a potom sjediniti te dve mase i dobro umutiti.
Vanila fil
1 l mleka
4 pudinga od vanile
14 kašika šećera
8 žumanaca
250 g margarina
Mleko staviti da provri, a za to vreme umutiti žumanca sa šećerom, dodati puding i malo mleka da nema grudvica. Kada mleko provri sipati ovu masu i skuvati fil. U ohlađen fil dodati jedan umućen margarin i dobro izmiksirati.
Fil od malina
2 dl slatke pavlake
200g malina
50 g sitnog šećera
Umutiti slatku pavlaku sa šecerom i malinama.
Filovanje:
Kora-plazma-vanila-maline- kora-plazma-vanila-šlag
2 ravne kašike brašna
pola praška za pecivo
3 dl vrelog mleka za prelivanje kora
Belanca umutiti u čvrst šne i dodati jednu po jednu kašiku šećera uz neprestano mućenje mikserom.Kada se umuti dodati dve kašike brašna i pola peci praha pa polako promešati varjačom. Peci takve dve kore na temperaturi od 190 stepeni nekih 10 do 15 minuta. Kada su kore gotove preliti ih mlekom.
Fil od plazma keksa
300 g plazma keksa
150 g margarina
oko 3 dl soka ili mleka
100 g sitnog šećera
U keks sipati sok ili mleko, margarin i šećer umutiti a potom sjediniti te dve mase i dobro umutiti.
Vanila fil
1 l mleka
4 pudinga od vanile
14 kašika šećera
8 žumanaca
250 g margarina
Mleko staviti da provri, a za to vreme umutiti žumanca sa šećerom, dodati puding i malo mleka da nema grudvica. Kada mleko provri sipati ovu masu i skuvati fil. U ohlađen fil dodati jedan umućen margarin i dobro izmiksirati.
Fil od malina
2 dl slatke pavlake
200g malina
50 g sitnog šećera
Umutiti slatku pavlaku sa šecerom i malinama.
Filovanje:
Kora-plazma-vanila-maline-
Пријавите се на:
Постови (Atom)