петак, 4. мај 2012.

Oranž torta




Oranž torta




Žuta kora:



6 belanaca

6 kašika šećera
pola praška za pecivo
6 kašika brašna
Belanca umutiti mikserom pa im postepeno dodavati šećer, kada se umutilo u cvrst sneg polako dodavati brašno i peci prah (mešati varjačom). Kada se sve sjedini dodati sitno rendanu koru narandže. Peći u plehu obloženim pek papirom i zagrejanoj rerni na 180 stepeni,dok kora blago ne porumeni i počne da se odvaja od zidova pleha.Ispeći takve dve kore.Kada ih izvadite iz rerne prelijte sa sokom od narandže.


Braon kora:




5 jaja
150 šećera
3 kašike kakaoa
pola praška za pecivo
3 kašike brašna

Umutiti belanca u čvrst sneg, pa im postepeno dodavati šecer, žumanca, kakao, peci prah i brašno.Polako mešati da masa ne spadne.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.


Fil:




1 l mleka
15 kašika šećera
12 žumanaca
4 pudinga od vanile
margarin
rendana kora narandže

Od 1l mleka odvaditi oko 1,5 dcl a ostalo staviti da se kuva. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati 1,5 dl mleka i 4 pudinga od vanile.Sve dobro izmešati da ne ostanu grudvice i ukuvati u mleko kada provri.Staviti fil da se hladi pa mu dodati koru narandže i umućen margarin.

Fil sa seckanom narandžom je pravljen sa želatinom Dr. Oetker.Želatin staviti u 2 dl vode i ostaviti da nabubri a potom dodati 3 kašike šećera pa ga zagrevati da se istopi, ali ne da proključa. Dodati mu seckanu narandžu.

Potrebno još: 100g čokolade za kuvanje, 100g margarina, 250 g šlaga, narandža seckana na kolutove, preliv za torte Dr Oetker-za dekoraciju

Glazuru od čokolade napraviti tako što istopite 100 g margarina i 100 g čokolade.

Filovanje:
žuta kora, fil, braon kora, glazura od čokolade, fil sa seckanom narandžom, zuti fil, kora, šlag.

Preko šlaga poređati kolutove narandže i preliti providnim prelivom za torte Dr Oetker (uputstvo ima na samoj kesici).

Prijatno!!! :o)

Нема коментара:

Постави коментар