Piškota:
5 jaja,
100g šećera,
55g brašna,
35g gustina,
35g rastopljenog margarina,
kašičica arome vanile,
1 banana,
3 kašike kakaoa.
Razdvojiti žumanca i belanca.U žumanca staviti 2 kašike šećera i dobro umutiti. Kada postane penasto dodati 3 kašike kakaoa, jednu izgnječenu bananu i aromu vanile. Belanca posebno umutiti u čvrst sneg pa im postepeno dodavati preostali šećer. Kada se belanca umute polako ih dodati žumancima i mešati varjačom. Polako dodati brašno, gustin i na kraju rastopljeni margarin. Sipati u okrugli pleh obložen papirom, prečnika 26-30cm. Peći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
Fil:
500ml bijlne pavlake Meggle,
400g nekog kremasto-sitnog ne slanog sira,
2 vanil secera,
3 banane,
1 zelatin Dr.Oetker,
pola soljice vode,
220g secera u prahu.
Slatku pavlaku umutiti mikserom da bude čvrsta pa joj dodati secer, vanil secer, sir i izgnječene banane. Želatin sipati u šoljicu sa vodom i ostaviti da nabubri pa ga staviti u mikrotalasnu da se rastopi, ali ne sme da provri (samo nekih 10-tak sekundi). Pomešati ga sa malo fila pa sve to sipati u ostali fil i dobro izmiksirati.
Gore sam stavila voćni preliv:
250 ml soka od visanja iz kompota, oko 200g visanja i 2 kasike secera skuvati. Dok vri dodati želatin koji prethodno treba staviti da nabubri u pola soljice vode i zagrejati ga u mikrotalasnoj.
Dekoraciju sam pravila od cokolade.
Prijatno!!! :)
5 jaja,
100g šećera,
55g brašna,
35g gustina,
35g rastopljenog margarina,
kašičica arome vanile,
1 banana,
3 kašike kakaoa.
Razdvojiti žumanca i belanca.U žumanca staviti 2 kašike šećera i dobro umutiti. Kada postane penasto dodati 3 kašike kakaoa, jednu izgnječenu bananu i aromu vanile. Belanca posebno umutiti u čvrst sneg pa im postepeno dodavati preostali šećer. Kada se belanca umute polako ih dodati žumancima i mešati varjačom. Polako dodati brašno, gustin i na kraju rastopljeni margarin. Sipati u okrugli pleh obložen papirom, prečnika 26-30cm. Peći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
Fil:
500ml bijlne pavlake Meggle,
400g nekog kremasto-sitnog ne slanog sira,
2 vanil secera,
3 banane,
1 zelatin Dr.Oetker,
pola soljice vode,
220g secera u prahu.
Slatku pavlaku umutiti mikserom da bude čvrsta pa joj dodati secer, vanil secer, sir i izgnječene banane. Želatin sipati u šoljicu sa vodom i ostaviti da nabubri pa ga staviti u mikrotalasnu da se rastopi, ali ne sme da provri (samo nekih 10-tak sekundi). Pomešati ga sa malo fila pa sve to sipati u ostali fil i dobro izmiksirati.
Gore sam stavila voćni preliv:
250 ml soka od visanja iz kompota, oko 200g visanja i 2 kasike secera skuvati. Dok vri dodati želatin koji prethodno treba staviti da nabubri u pola soljice vode i zagrejati ga u mikrotalasnoj.
Dekoraciju sam pravila od cokolade.
Prijatno!!! :)
Нема коментара:
Постави коментар