среда, 4. април 2012.

Jaffa torta





Jaffa torta


Kore:


4 jaja, 4 kašike šećera, 10 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna i malo praška za pecivo.
Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti sa šećerom, postepeno dodati jedno po jedno žumance i mutiti najmanjom brzinom. Kada se sjedinilo dodati orahe i kašikom mešati kako pena ne bi spala. Potom dodati brašno i peci prah i isto tako kašikom promešati.
Rernu zagrejati na 190 stepeni, a masu izliti u pleh obložen pek papirom. Pleh treba da bude veći , kako bi kore bile što tanje.Kore peci 10-15 min.
Ispeći takve četiri kore i svaku preliti sa 250 ml djusa.

Beli fil

U 1,5l vrelog mleka doda se umućenih 15 kašika oštrog brašna, 12 kašika šećera i 5 vanil šećera. Kuvati da se zgusne.
Posebno umutiti jedan margarin sa 4 kašike šećera u prahu i dodati ohladjenom filu.

Braon fil

200g šećera ušpinovati sa pola čaše vode, 200g mlevenih oraha i 4 štangle čokolade za kuvanje.

Potrebno jos: 4 kutije jaffa keksa, šlag

Filovanje:
kora
beli fil
jaffa keks
beli fil
kora
braon fil
kora
beli fil
jaffa keks
beli fil
kora i na kraju celu tortu premazati preostalim belim filom.
Na sam vrh možete staviti šlag ili glazuru od čokolade, šta više volite.

Prijatno!!! :o)

Нема коментара:

Постави коментар