недеља, 29. април 2012.

Panna Cotta sa čokoladnim prelivom


Panna Cotta



3 želatina Dr. Oetker
400 ml slatke pavlake Meggle
300 ml mleka
1 kašičica ekstrakta vanile

100 g šećera

U šerpu sipati slatku pavlaku, mleko, ekstrakt i šecer pa staviti na šporet i mešati do tačke ključanja. U šoljicu sipati tri želatina i preliti sa jednim dcl vode. Ostaviti ga 5 minuta da nabubri, potom ga zagrevati, ali ne sme da provri.Kada se želatin otopio, dodati mu kašiku krema od slatke pavlake i promešati. Masi koja je na šporetu dodavati želatin uz neprestano mešanje.Treba da provri, a potom sklloniti sa vatre.Modlice premazati margarinom da se masa ne zalepi, pa u njih sipati krem.Kada se ohlade treba ih staviti u frižider, oko tri sata da se lepo rashlade.

Sos:

200 g crne čokolade
250 ml slatke pavlake Meggle

Pavlaku zagrejati pa u nju staviti kockice čokolade da se istope.Ostaviti da se ohladi.
Kada se krem dobro rashladio, dno modle staviti u toplu vodu na par sekundi da bi se lakše odvojio.Izvrnuti na tanjir za služenje i preliti sosom od čokolade.

Prijatno! :o)

Нема коментара:

Постави коментар