недеља, 1. април 2012.

Melindina voćna torta



Kore:
5 belanaca umutiti sa 300 g šećera (postepeno dodavati kašiku po kašiku). Kada dobijete čvrst sneg dodajte 1 kašiku limunovog soka i još malo mutite. Gotova belanca sipajte u pleh precnika 25cm koji ste prethodno obložili pek papirom.Sušite koru na nekih 120 stepeni oko 2h. Napravite takve dve kore.

Krem:

Od 1l mleka odvadite oko 1dl i stavite sa strane a ostatak stavite na šporet da provri. U međuvremenu umutite 5 žumanaca sa 15 kašika šecera, dodajte taj 1dl mleka i u tu masu dodajte 4 pudinga od vanile pa mutite da ne ostanu grudvice. Kada mleko provri ukuvajte puding i stavite krem da se hladi uz povremeno mešanje. Kada se krem ohladio dodajte mu jedan umućen margarin.

Potrebno još: 150 g plazma keksa, voće po želji(ananas,kivi,banane), šlag,bebi piškote, providni preliv za kolače.

Filovanje:
Sušena kora, krem, naseckano voće, druga sušena kora, voće, plazma keks, krem. Celu tortu premazati šlagom, poređati kolutove ananasa, preliti preko njega providni preliv. Ostaviti da se malo stegne pa okolo dekorisati bebi piškotama.

Prijatno!!! :)




Нема коментара:

Постави коментар